Hoe gebruik je het W.O.D Incline Board - Slant Board?

Gebruiksaanwijzing, Oefeningen, W.O.D Incline Board - Slant Board -

Hoe gebruik je het W.O.D Incline Board - Slant Board?

Het W.O.D Incline Board - Slant Board is een professioneel board die gemakkelijk verstelbaar is in vijf verschillende hoogtes. Éxtra groot en éxtra robuust (belastbaar tot 250kg). Geschikt om (inclusief gewichten) flink op te keer te gaan. Ook te gebruiken als voetensteun.

Instructies instellen van de vijf hoogtes:

Allereerst: plaats het board bij gebruik altijd op een vlakke ondergrond. Kies vervolgens de geschikte hoogte waarmee je wilt gaan trainen. Hieronder vind je de instelinstructies en hoogte per stand:

Stand 1 (15º - 15 CM hoog):


Bij deze stand ligt het stepoppervlak plat op het frame.

Stand 2 (20º - 19 CM hoog):


Bij deze stand zet het houten onderstel (welke onder het stepoppervlak verplaatst kan worden) in de voorste gleuf van het frame.

Stand 3 (25º - 26 CM hoog):


Bij deze stand zet het houten onderstel (welke onder het stepoppervlak verplaatst kan worden) in de tweede gleuf (van voren) van het frame.

Stand 4 (30º - 31 CM hoog):


Bij deze stand zet het houten onderstel (welke onder het stepoppervlak verplaatst kan worden) in de derde gleuf (van voren) van het frame.

Stand 5 (35º - 38 CM hoog):


Bij deze stand zet het houten onderstel (welke onder het stepoppervlak verplaatst kan worden) in de achterste gleuf van het frame.

Oefeningen:

Train met het W.O.D Incline Board en verbeter je flexibiliteit, mobiliteit en kracht. Breed inzetbaar voor het trainen/stretchen van o.a.: knieën, bovenbenen, kuiten, achillespezen en voeten. Op zoek naar inspiratie voor oefeningen? Op YouTube zijn veel video's te vinden over het gebruik van het incline board (via bijvoorbeeld de term: incline board exercises)

Hieronder een video met enkele oefeningen ter inspiratie: