Hoe gebruik je de W.O.D Resistance Band Set - Weerstandsbanden Fitness Set?

Gebruiksaanwijzing, Oefeningen, W.O.D Resistance Band Set - Weerstandsbanden Fitness Set -

Hoe gebruik je de W.O.D Resistance Band Set - Weerstandsbanden Fitness Set?

Train gevarieerd en gericht je spieren met de W.O.D Resistance Band Set - Weerstandsbanden Fitness Set. Bepaal je eigen intensiteit. Of je nou zwaar of juist licht wilt trainen, met deze set kan het allemaal. Creëer 4,5kg tot wel 90,8kg aan weerstand dankzij de verschillende banden, allen met een andere weerstand. Geen inspiratie? Het meegeleverde Nederlandstalige instructieboekje bevat 36 oefeningen. Zo kun je meteen aan de slag. De set is gemakkelijk mee te nemen dankzij de bijgeleverde draagtas.

Weerstand per kabel:

Gewicht per kabel

Gebruik bovenstaand schema om gemakkelijk de weerstand in kg’s af te lezen. Bij het bepalen van de weestand is het mogelijk om kabel te combineren. Door bijvoorbeeld zowel de rode als de zwarte kabel te bevestigen creëer je een weerstand van 22,7KG.

Bevestigen van de kabels:

De kabels zijn gemakkelijk te bevestigen aan de bijgeleverde handgrepen en enkel straps wat een breed scala aan oefeningen mogelijk maakt. Dankzij de handige, bijgeleverde deurklem kun je gemakkelijk en veilig een gesloten deur als tegenwicht gebruiken.

W.O.D Resistance Band Set - Weerstandsbanden Fitness Set Bevestigen

Gebruik van de kabels:

Zoals bij alle resistance bands is er een risico op knappen of breken van een band. Het is daarom belangrijk om de banden voor gebruik goed te inspecteren en om hierbij na te gaan of de banden geen zichtbare beschadigingen bevatten. De banden kunnen tot 3 keer de originele lengte worden gestretched. Stretch de banden niet meer dan 4 á 5 keer de originele lengte. Vooral niet voor een langere periode dan de duur van een oefening.  

Gebruik de banden niet in combinatie met scherpe objecten. Na gebruik kunnen de banden worden afgenomen met een vochtige doek. Voorkom (langdurige) blootstelling aan direct zonlicht en berg de set op in de bijgeleverde draagtas.

Indien gewenst kan er gemakkelijk en veilig gebruik worden gemaakt van het deuranker welke schadevrij achter een deur geklemt kan worden. Train heel je lichaam door zowel van de handgrepen als de enkelbanden gebruik te maken. Hieronder vind je een overzicht van geschikte oefeningen, verdeeld per type (buik/core, onderlichaam en bovenlichaam):

Oefeningen buik/core:
W.O.D Resistance Band Set - Weerstandsbanden Fitness Set buik/core oefeningenOefeningen onderlichaam:
W.O.D Resistance Band Set - Weerstandsbanden Fitness Set onderlichaam oefeningen

Oefeningen bovenlichaam:
W.O.D Resistance Band Set - Weerstandsbanden Fitness Set bovenlichaam oefeningen

De kabels uit W.O.D Resistance Band Set - Weerstandsbanden Fitness Set zijn 125CM lang waardoor er een groot bereik ontstaat. Dankzij de verschillende weerstanden per kabel en de bijgeleverde grepen/straps kan hierdoor zeer gevarieerd getraind worden. Klik hier om de W.O.D Resistance Band Set - Weerstandsbanden Fitness Set te bestellen.