Hoe gebruik je de W.O.D Ankle Strap - Fitness Enkelband?

Gebruiksaanwijzing, Oefeningen, W.O.D Ankle Strap - Fitness Enkelband -

Hoe gebruik je de W.O.D Ankle Strap - Fitness Enkelband?

De W.O.D Ankle Strap - Fitness Enkelband is te gebruiken voor uiteenlopende been- en biloefeningen op ieder universeel (kabel)sportapparaat. Je ontvangt bij je bestelling gratis een handige draagtas zodat je de strap (en je andere sportspulletjes) gemakkelijk kunt meenemen naar de gym. Super handig!

Bevestigen van de strap:

  1. Vouw de strap om de enkel heen, met de klittenband-rand aan de buitenkant en haal vervolgens het uiteinde van de strap door beide D-ringen heen (zie onderstaande foto’s).
  2. Vouw het uiteinde van de strip nogmaals om de enkel heen zodat deze via het klittenband vast zit. Zorg ervoor dat de strap goed strak zit, maar niet afknelt. De D-ringen dienen naar voren te wijzen.
  3. Bevestig de strap aan een universele kabelmachine via de karabijnhaak van de machine. De haak dient door beide D-ringen heen te gaan (zie onderstaande foto’s).
  4. Start met het uitvoeren van geschikte oefeningen zoals de oefeningen welke hieronder worden uitgebeeld.

 W.O.D Ankle Strap - Fitness Enkelband

Geschikte oefeningen:

De meest populaire oefening met de ankle strap is de cable kick back (afbeelding linksonder). Hiermee train je voornamelijk je billen en hamstrings. Probeer ook eens de cable side kick (afbeelding rechtsonder). Hiermee leg je de focus meer op de buitenkant van de hamstrings/dij. 

 W.O.D Ankle Strap - Fitness Enkelband Oefeningen

De W.O.D Ankle Strap - Fitness Enkelband is gemakkelijk verstelbaar en daardoor een one size fits all. Tip: bestel een tweede strap met korting en bevestig deze op voorhand om zo snel van been te kunnen wisselen tijdens de oefeningen. Klik hier om de W.O.D Ankle Strap - Fitness Enkelband te bestellen.